På Ahléns Ur är vi en av de relativt få som är specialister på underhåll och reparation av äldre väggur och golvur. Under de mer än 100 år som Ahléns Ur har på nacken, varav 68 år under nuvarande ägare, har vi samlat på oss såväl värdefull kunskap och erfarenhet som gamla reservdelar.

Bevara och låt underhålla ditt gamla väggur

Många gamla väggur har gått i arv sedan generationer och ganska ofta ligger de och dammar igen på en vind. Det kan vara allt från gamla skeppsur och Amerikaur till sirliga rokokour. Kostar du på reparation och underhåll av ditt äldre väggur blir det en unik och vacker inredningsdetalj som inte bara är en klocka, utan även skvallrar om en svunnen tid.

Från franska bordsur till allmogens dalaklockor

I verkstaden som ligger i anslutning till vår butik reparerar vi alla typer av väggur, bordsur och golvur. Det kan handla om franska bordsur från 1700-talet eller 1800-talets golvur som oftast tillverkades i Sverige eller England, likaväl som modernare väggklockor från 1900-talet och framåt.
Reparation av bordsur i guld
klockdelar i snyggt motiv

Reservdelar till äldre ur – Vi reparerar, byter ut, tillverkar och återanvänder

När du lämnar din klocka för reparation och underhåll byter vi alltid fjädrar, vilka är original och beställs från Tyskland eller England. Vid behov av reservdelar tillverkar vi en hel del i vår egen verkstad. Dessutom har vi många reservdelar till äldre klockor som vi tagit tillvara och samlat på oss genom alla år. Därigenom kan vi ofta hitta rätt del även till mycket gamla klockor, med delar som inte längre tillverkas.

Kontakta oss gärna med frågor angående ditt äldre vägg-, bords-, eller golvur.

Boka reparation av väggur