Vi servar och reparerar klockor – professionellt och med precision

När din klocka är i behov av service eller reparation kan du tryggt lämna in den hos oss på Ahléns Ur på Järnvägsgatan 11 i Örebro. Vi är utbildade urmakare med gedigen kompetens och erfarenhet och är även ett certifierat Omega service center.

Med lång tradition i urmakaryrket har vi sett de flesta problem som kan uppstå och tar oss an varje individuellt urverk med stor hantverksskicklighet.

Vi är även specialiserade på vintageklockor där vi har gott om reservdelar – hör gärna av dig till oss för service eller reparation av din vintageklocka.

Service och reparation av armbandsur

Kontinuerligt underhåll förlänger din klockas livslängd

För att hålla din klocka i gott skick och ge den lång livslängd bör du låta serva den med jämna intervaller. Om din klocka börjar dra sig, gå ojämnt eller helt stanna är det ett tydligt tecken på att det är dags att lämna in den för en ordentlig översyn.

Vi justerar, reparerar och servar de flesta märken och typer av klockor själva här i vår butik i Örebro – allt från batteribyte eller allmänt underhåll till mer avancerade reparationer. De klockor vi inte kan ta hand om själva skickar vi till auktoriserad märkesverkstad. Om du inte befinner dig i Örebro kan du lätt skicka din klocka till oss. Vi hjälper dig med ditt armbandsur, väggur, bordsur eller golvur. Inget arbete är för litet eller för stort.

Vad kostar reparation av klocka?

En reparation eller service av din klocka kan variera i pris beroende på vad som behöver åtgärdas. När du lämnar in din klocka undersöker vi den och ger dig ett kostnadsförslag för arbetet som behöver göras. Detta är helt kostnadsfritt för dig.

Vi har vår verkstad i direkt anslutning till butiken vilket gör att du alltid får prata med en urmakare när du kommer in eller ringer till oss.

Vi lämnar två års garanti på våra verkstadsarbeten.

Reparation av bordsur i guld
Klockbutik Örebro

Vad kostar batteribyte i klocka?

Har du ett så kallat kvartsur drivs detta av ett batteri som måste bytas med jämna mellanrum. Vad kostnaden för batteribyte blir beror på vilken sorts klocka och batterimekanik du har. Det är i regel ett enkelt förfarande att byta batteri men beroende på typ av batteri och urverk kan det arbetet skilja en del mellan olika modeller. Somliga klockor har en mer avancerad mekanik och somliga kan även behöva trycktestas när man byter batteri.

Välkommen att rådfråga oss, vi kan hjälpa till med det mesta inom urmakeri.

Boka service av klocka